Pentru mulți dintre noi, covorul din casă este un accesoriu de care nu ne putem lipsi sub nicio formă. Pe lângă faptul că oferă un aspect elegant în locuință, covorul poate avea și o funcție de protecție împotriva frigului, dar și rolul de a împiedice praful să se răspândească în locuință.

Atunci când vorbim despre covorașele profesionale, lucrurile stau cu atât mai bine. În funcție de locul pentru care au fost create, covorașele profesionale au funcții și caracteristici diferite, însă foarte improtante.

Alegerea covorșului perfect se face în funcție de locul în care va fi amplasat și de scopul pe care îl va îndelpini.

Covorașe dezinfectante

Nu trăim într-un loc curat și ferit de bacterii. De aceea, atât în spitale, cât și în spații în care se pregătesc alimente sau se depozitează astfel de produse de origine vegetală sau animală, trebuie să luăm toate măsurile de precauție pentru a evita contaminări ce pot duce la îmbolnăviri serioase.

Astfel, unele dintre cele mai importante tipuri de covorase sunt cele dezinfectante. Fiind recomandate pentru o multitudine de zone medicale, industriale și zone din segmentul alimentar, covorașele profesionale dezinfectante asigură o igienizare profesionala a spațiilor si o curățenie de lungă durată. De exemplu, covorașele de tip Sticky Mat au o eficiență de 99,9% atunci când sunt utilizate și aplicate corect și când straturile sunt curățate de uzură. 

Covorașele dezinfectante sunt ideale pentru poziționarea la intrarea în clădiri, pentru a opri intrarea microbilor și a virușilor pe care îi adunăm afară. Acestea sunt ideale pentru intrările în spitale, clinici, școli, saloane de înfrumusețare, instituții ale statului, clădiri de birouri și chiar și blocuri, case și locuințe personale.

Covorașe HoReCa

Atunci când alegem covorașe pentru domeniul HoReCa, trebuie să ținem cont și de design-ul interior al locului în care va fi amplasat dar și de tipul de spațiu. Alegem diferit un covoraș daca este un bar casual, un restaurant sau un hotel de 5 stele.

Pentru spațiile hoteliere, pardoselile trebuie dotate cu covoare profesionale pentru hotel, special create pentru unitățile HORECA. Aceastea sunt esențiale mai ales în zonele cu trafic intens, precum intrarea și recepția, dar și în camere sau în zonele de relaxare.

Pentru zonele de preparare a alimentelor, se recomanda covorașele dezinfectante, pentru a păstra mediul cât mai curat și mai igienic.

Dacă spațiul HoReCa dispune și de o zonă pentru SPA și piscină, există și aici soluții în materie de covorșe profesionale și anume, covorșele pentru piscină, cu funcție antialunecare.

Covorașele pentru birou

Asemănătoare ca funcție cu cele din domeniul HoReCa, covorașele pentru birou joacă un rol important în realizarea unui design interior plăcut și păstrarea unei temperature optime. În plus, au și un rol bun de antifonare a camerelor în care sunt instalate.

Covorașe pentru intrare

Covorașele sau ștergarele pentru intrare sunt ideale pentru reținerea mizeriei adunate pe tălpi. Fie că vorbim despre covorașe profesionale dezinfectante sau despre covorașele metalice, care răzuiesc murdăria sau despre cele cu sistem de scurgere, care se instalează în ușile rotative de la intrările în clădiri, covorașele profesionale joacă un rol important de protecție împotriva mizeriei și a germenilor.

Covorașe personalizabile

Cu un efect foarte bun de promovare a companiei, covorașele personalizabile sunt perfecte pentru instalarea la intrarea în clădiri, făcând ușor de reținut și de îndrăgit brand-ul pe care îl promovează.

Alege covorașele profesionale potrivite spațiului tău și bucură-te de beneficiile pe care acestea le aduc din punct de vedere estetic și funcțional.