Pentru mulți deținători de restaurant, covorul este perfect pentru a adăuga un plus de stil, dar și de confort locației. Trebuie să știi ca aceste covoare profesionale ajută foarte mult la stabilirea întregului design, fiind un plus valoare la design-ul restaurantului.

Alegerea covorului potrivit pentru restaurant este o sarcină complexă, deoarece trebuie luați în considerare mai mulți factori precum dimensiunea, culoarea, forma, dar și propirietățile specifice spațiului în care este utilizat. Însă, covorașele HORECA sunt variate, iar varianta potrivită este ușor de indentificat. 

Mai mult decât atât, pe lângă covorașele pentru interior, ideale pentru orice restaurant sunt și covorșale pentru intrare, care ajută la menținerea murdăriei și a factorilor externi în afara clădirii, dar mai ales covorașele dezinfectante, care se pot așeza atât la intrarea în restaurant, cât și la intrarea în zonele de preparare a mâncării, pentru a a asigura o igienizare și o curățenie corespunzătoare spațiilor pentru care au fost create.

Pentru interior, vă vom oferi câteva sfaturi pentru alegerea covorului perfect pentru podeaua restaurantului.

 

Alegerea designului și culorii adecvate

Este foarte important să luați în considerare designul și culoarea covorului pentru restaurant în care îl veți folosi. Alegerea designului corespunzator va adăuga un plus de valoare și de frumusețe în restaurant. Ar trebui aleasă o culoare care să se potrivească bine cu culoarea pereților și a mobilierului și să potențeze calitățile spațiului. Nu uita, pentru păstra culorile covoarelor vii, fără a se pot estompa cu trecerea timpulului, acestea trebuie întrținute cu atenție.


Realizarea unui design propriu

Dacă ai un aspect important în proiectare, dacă dorești personalizarea unui anumit design pentru restaurantul tău, atunci un covor personalizat va adăuga un nivel suplimentar de originalitate. Cea mai bună modalitate prin care poate fi ales un design de covor, este prin potrivirea tapițeriei și a pereților restaurantului. Tonurile neutre precum migdalul sau auriul sunt o alegere bună și se pot asorta cu orice mediu.

Alegerea materialului potrivit

Înainte de a alege un covor pentru restaurant, trebuie să oferi o atenție specială alegerii materialului potrivit. Trebuie să ții cont că o multime de oameni îți vor călca pragul restaurantului. De aceea, trebuie să alegi un material de bună calitate, rezistent în timp la toți factorii de uzură. Cel mai bun material de covor este lâna. Acestea sunt moi și pot rezista foarte bine în timp și la diferențe de temperature și umiditate. Covoarele din lână sunt, de asemenea, suficient de bune pentru a rezista murdăriei. Pentru durabilitate, cea mai bună alegere este nailonul. Covorul trebuie să fie, de asemenea, rezistent la pete, deoarece acestea sunt comune într-un restaurant. În acest sens, covoarele din polipropilena sunt populare in restaurante, deoarece sunt ușor de curățat și pot rezista petelor.

Alți factori care trebuie luați în considerare înainte de alege modelul și calitatea covorului restaurantului, sunt întreținerea și instalarea. Daca restaurantul este mic, covorul poate fi instalat cu ușurință, și de asemenea, poate fi curățat rapid, având ajutorul personalului. Dacă restaurantul este mare, este esențială angajarea unei firme de servicii profesionale de curățare a covoarelor, pentru întreținerea corectă a acestora. Întreținerea corectă va asigura rezistența covorului pe termen lung.

Pentru a alege cele mai rezistente, frumoase și versatile covoare, trebuie să achiziționezi produse profesionale, de cea mai înaltă calitate.