Cu toții ne dorim să ne bucurăm de o viață cât se poate de sănătoasă și echilibrată, iar pentru a putea să ne meținem starea de bine, trebuie să fim atenți la câteva aspect.

În primul rând, spălarea mâinilor cu săpun lichid sau spumă, nu doar cu apă, este vitală pentru o igienă adecvată. Acest lucru se datorează faptului că, deși apa este ideală pentru a clăti murdăria, nu poate îndepărta cu ușurință praful, bacteriile sau virușii de pe mâini. Săpunul este capabil să facă acest lucru foarte eficient, maximizând beneficiul clătirii cu apă.

Cât de mult săpun ar trebui să utilizați și ce tip?

S-a demonstrat ca săpunul lichid sau spumă permite o reducere semnificativă a impactului asupra mediului printr-o combinație dintre economia de apă și un impact chimic mai mic, în comparație cu săpunurile tradiționale. Sapunurile spumă și cele lichide din gamele profesionale, precum săpunul Tork, acoperă o mai mare suprafață a mâinii per doza, oferind o spălare mai eficientă. Utilizarea cantității optime de săpun lichid sau spumă este necesară pentru a păstra mâinile curate, făra bacterii.

De ce este importanta spălarea mainilor?

Mâna unei persoane obișnuite poate transporta milioane de bacterii, dintre care unele se găsesc în mod natural pe corpul, iar altele sunt agenți patogeni (altfel cunoscuți ca „germeni”). De asemenea, unele bacterii sau virusuri pot fi inofensive pentru o persoană, dar pot provoca boli altora. Din aceste motive, nu putem ști niciodata pe deplin ce germeni purtăm și ce impact pot avea asupra celor din jur.

Astfel, spălarea corectă a mâinilor este vitală pentru prevenirea răspândirii germenilor la locul de munca, dar și acasa. Organizația Mondială a Sănătății are instrucțiuni detaliate despre cum se efectuează corect spălarea mâinilor timp, într-un timp de cel puțin 20 de secunde.

Pentru cazul în care nu avem posibilitatea să ne spălăm pe mâini, pentru că ne aflăm în trafic, la birou sau în mijloacele de transport în comun, cea mai eficienta solutie este reprezentata de gelul dezinfectant.

Păstrarea mâinilor curate este unul dintre cei mai importanți pași pe care oamenii îi pot face pentru a evita îmbolnăvirea și răspândirea germenilor. Spălarea frecventă și completă a mâinilor este cea mai bună modalitate de a vă proteja împotriva gripei sezoniere, a răcelii și a altor infecții, pe tot parcursul anului.

Alte măsuri de protecție

Pe lângă spălarea și dezinfectarea atentă a mâinilor, este recomandat să luăm în calcul și alte măsuri de protecție, pentru a preveni răspândire microbilor și a virușilor și ulterior îmbolnăvirea.

În primul rând, este foarte important să igienizăm și să dezinfectăm atent cu soluții profesionale toate suprafețele cu care intrăm des în contact și pe care pot rămâne germeni, precum: volanul și schimbătorul mașinii, tastatura și mouse-ul laptopului, telefonul, și pardoseala de la intrarea în casă sau birou.

Printe măsurile de protectie si dezinfectare, trebuie să luăm în calcul purtarea măștii de protecție, mai ales în spațiile închise, dar și în cele deschise și aglomerate și purtarea mănușilor de protecție, atunci când facem cumpărături, pentru a nu lua sau lăsa germeni pe alimentele din magazine.

Grija pentru sănătatea noastră și a celor din jurul nostru trebuie să primeze. De aceea, este important să fim atenți și să luăm toate măsurile necesare de protecție și igienizare.