Dacă te afli pe drumul antreprenoriatului, deja ştii că succesul afacerii tale depinde foarte mult şi de modul în care alegi să organizezi şi să gestionezi întreţinerea, curăţenia şi igienizarea spaţilor tale. Unul dintre domeniile în care aceste aspecte sunt esenţiale, este cel alimentar. Astfel, fie că administrezi un restaurant, un laborator de coferărie sau o cafenea, o fabrică de mezeluri sau o măcelărie, procurarea celor mai bune produse de curăţenie şi igienă va reprezenta un punct cheie în dinamica afaceri tale.

SANO, aliatul tău în curăţarea şi igienizarea spaţiului de lucru

Afacerea ta în domeniul alimentar presupune o organizare foarte exactă a spaţiilor de lucru, de la  stabilirea destinaţiilor exacte pentru fiecare arie, până la ariile în care vei depozita sau desface produsul finit. Astfel, una dintre zonele  cu rol esenţial în desfăşurarea activităţii afacerii tale, va fi reprezentată de bucătăria profesională sau de laboratorul de lucru. O bucătărie profesională presupune existenţa şi folosirea permanentă a aragazelor de capacitate mare, a cuptoarelor performante şi a aparaturii specifice. Oricare dintre acestea, pentru a nu se transforma într-un inamic al ingredientelor şi produselor alimentare cu care intră în contact, necesită o curăţare regulată şi temeinică. În acest sens, SANO îţi vine în ajutor cu o gamă foarte amplă de produse de curăţat, detergenţi, soluţii de degresare, bureţi de vase şi alte accesorii specifice, ajutându-te să păstrezi zona de lucru curată şi igienizată.

Curăţarea inoxului din bucătăria profesională

Inoxul este din ce în ce mai des adoptat în spaţiile destinate manevrării ingredientelor alimentare, fiind un aliaj cu o rezistenţă foarte mare în faţa coroziunii,  dur, care nu se sparge şi nu se taie. De asemenea, inoxul adoptat într-o bucătărie profesională va defavoriza dezvoltarea bacteriilor. Într-un spaţiu de lucru profesional din domeniul alimentar, se vor găsi mese de lucru din inox, blaturi, recipiente, aparatură şi ustensile de lucru, precum şi instalaţii  din inox, astfel că o solutie curatat inox va fi întotdeauna necesară igienizării unui spaţiu cu acestă destinaţie. Detergenţii de vase şi de bucătărie destinaţi strict curăţării şi întreţinerii inoxului, te vor ajuta să menţii spaţiul băcătăriei mereu curat, sigur şi igienizat, acţionând rapid asupra petelor, urmelor de preparate, arsurilor şi grăsimii.

Igienizarea punctelor sanitare

O unitate care prepară produse alimentare, trebuie să ofere lucrătorilor puncte sanitare utilate şi dotate cu toate facilităţile necesare unei igienizări corecte şi sigure, limitând considerabil riscul infestării produselor cu care aceştia vor intra în contact. Astfel, toaletele şi vestiarele vor fi foarte clar delimitate, li se va trasa destinaţia exactă şi vor fi dotate cu toate accesoriile  specifice. Un capac wc cu folie unica folosință va reprezenta cea mai bună alegere atunci când vrei să menţii spaţiul punctelor sanitare curate şi igienizate, dar şi când doreşti să oferi confort şi siguranţă angajaţilor tăi. Un punct sanitar dotat cu modele moderne de capace automate pentru toalete, prevăzute cu folii de unică folosinţă, va deveni un loc sigur, care va limita riscul de dezvoltare al mediilor bacteriene.  Aceste accesorii pentru toalete îşi vor găsi utilitatea şi în cazul în care unitatea ta deţine puncte de servire, acestea fiind obligatoriu să pună la dispoziţia clienţilor puncte sanitare curate şi igienizate, dotate cu toate facilităţile necesare, de la funcţionarea instalaţiei pe bază de senzori, până la foliile de unică folosinţă pentru toalete.