Element de design al unei încăperi, dar și cu o utilitate crescută, covorul trebuie ales cu grijă în funcție de spațiul în care este utilizat și nu numai. Există atât de multe covoare și covorașe, pentru interior sau pentru exterior, pentru spații profesionale sau pentru spații de locuit, iar alegerea celui potrivit poate deveni o corvoadă, mai ales dacă nu ai cunoștințe despre acestea. Din acest articol vei afla cum poți alege covorașele ideale pentru interior și exterior și vei descoperi oferta variată de covorașe profesionale pe care o ai la îndemână.

Cum alegi covorașele potrivite pentru interior?

Atunci când este vorba de un spațiu în care se desfășoară activități profesionale, covorașele cu care este acesta dotat trebuie să fie unele aparte. Nu poți alege un covor pe care l-ai pune într-o locuință obișnuită, deoarece acestea se întrețin mult mai greu și necesită o grijă aparte în ceea ce privește utilizarea. Tipurile de covorase interior utilizate în spații profesionale precum birouri sau săli de ședințe, cabinete medicale și altele trebuie să fie realizate din materialul potrivit, să aibă dimensiunile potrivite și nu în ultimul rând să se adapteze perfect spațiului în care vor fi utilizate. De asemenea, există și posibilitatea de a personaliza aceste elemente de decor, astfel încât potrivirea în spațiul în care le vei utiliza să fie una perfectă. 

Mocheta potrivită pentru birou

Ai șansa de a alege o mocheta birou horeca, respectiv o mochetă care poate fi utilizată într-un spațiu extrem de des tranzitat, care va rezista totuși cu brio. Aceasta este realizată din materiale de cea mai bună calitate, absoarbe foarte bine și rezistă la traficul pietonal intens, acestea fiind caracteristicile pe care trebuie să le îndeplinească o mochetă utilizată în acest scop. Există mochete pentru birou realizate fie din fibre sintetice, fie din poliamidă sau materiale textile, fiecare dintre acestea având calități și caracteristici deosebite pentru o utilizare intensă și îndelungată. 

Mai mult decât atât, ai șansa de a alege dintre modelele de mochete modulare, mochete în diverse culori sau forme, astfel încât să poți decora perfect spațiul profesional în care tu sau angajații tăi vă desfășurați activitatea profesională. 

Covoare potrivite pentru exterior

Mai mult decât covorașele și mochetele pentru interior, tipurile de covorase exterior pe care le alegi trebuie să fie extrem de rezistente traficului intens și să se poată întreține cu ușurință, astfel încât aspectul acestora să fie în permanență unul impecabil. Acestea trebuie să fie antiderapante  și să se adapteze perfect spațiului în care sunt folosite. 

Pentru exterior, modelele de covorașe din care poți alege pot fi din cauciuc, din PVC sau din vinil, pot avea formă dreptunghiulară sau pătrată și pot avea diverse culori, de la clasicele negru sau gri la modele de covorașe galbene, albastre sau multicolore. Există și varianta unor covorase profesionale aluminiu, acestea fiind perfecte în spațiile intens tranzitate, unde condițiile de vreme nu sunt cele mai favorabile, acestea fiind extrem de eficiente împotriva murdăriei, nu rețin umiditatea și au un aspect extrem de plăcut. 

Important este modul în care covorașul ales poate fi adaptat spațiului profesional în care îl vei folosi, iar acesta este și principalul criteriu după care trebuie să faci alegerea finală. Alege covorașele potrivite nevoilor și preferințelor tale din gama variată existentă.