Atunci când planifici echipamentele pentru zonele corporative, de birou sau de hotel, este extrem de important ca acestea să îndeplinească cele mai înalte standarde de igienă și să ofere utilizatorilor confort și siguranță maximă. Deși este deja standard să investești în săpunuri lichide sau spumante (nu sunt doar mai eficiente și mai economice decât săpunurile standard, dar și mai igienice și mai convenabile de utilizat), foarte mulți se întreabă adesea dacă un uscător de mâini este sau nu mai bun decât acele role prosop hârtie în dozatoare.

Astăzi îți vor fi risipite îndoielile - din această postare vei afla care este o soluție mai bună, mai sigură și mai economică.

Uscătoarele electrice de mâini - convenabile, dar sigure?

Pentru a răspunde la această întrebare, în primul rând, ia în considerare modul în care funcționează uscătorul electronic de mâini. Acestea funcționează prin aspirarea aerului din camera în care se află și suflarea acestuia atunci când sunt activate de utilizator. 

În practică, aceasta înseamnă că toate microorganismele din aer sunt răspândite de fiecare dată când se folosește un astfel de uscător. Iar modelele mai puternice le pot întinde până la 3 metri! De aceea, nu fără motiv, specialiștii au recomandat ca uscătoarele să fie excluse de la utilizarea în băile din restaurante și să fie înlocuite cu consumabile hârtie.

Prosoape de hârtie pentru ștergerea mâinilor - beneficii pentru utilizatori și antreprenori

Aceste consumabile hârtie pliate sunt de unică folosință, previn răspândirea virușilor și bacteriilor și nu le fac să se miște în aer în jurul băii sau toaletei. Este nevoie de doar 3 secunde pentru a-ți usca mâinile cu ele (spre deosebire de uscătoarele de mâini, care necesită mai mult de 10-12 secunde pentru a-ți usca mâinile). 

Prosoapele din celuloză sunt sigure și blânde pentru pielea mâinilor. Nu provoacă iritații și nu provoacă alergii (în special cele ecologice).

Sistemele de distribuire sunt concepute pentru a separa aceste role cearsaf hârtie, ceea ce previne risipa de reumplere. Dozatoarele de prosoape au o carcasă solidă și etanșă care le protejează împotriva umezelii, murdăriei și căderilor accidentale.

Investiția în sisteme de distribuire a prosoapelor de hârtie nu este doar un pas către îmbunătățirea siguranței și asigurarea nivelului maxim de igienă, ci și o serie de alte beneficii, de asemenea financiare. Prosoapele de hârtie de bună calitate sunt groase și cărnoase, așa că o singură foaie este suficientă pentru a-ți usca complet mâinile.

Importanța consumabilelor de hârtie

Menținerea standardelor înalte obligatorii de igienă personală este vitală pentru sănătatea ta și a celor din jur, pentru a preveni răspândirea infecțiilor și bolilor. Prevenirea răspândirii bacteriilor nu se oprește doar la spălarea mâinilor. Pielea umedă poate răspândi în continuare bacterii, ceea ce înseamnă că echipamentul și tehnica adecvată de uscare a mâinilor sunt la fel de esențiale.

În timp ce utilizarea unui uscător de mâini pentru a-ți usca mâinile nu implică deșeuri de unică folosință și necesită doar electricitate, produsele de igiena mâinilor din hârtie sau produsele de hârtie igienică au propriile lor avantaje vizibile. 

Uscătoarele cu aer cu jet sunt capabile să sufle bacteriile pe mâinile umede până la trei metri distanță, crescând riscul de contaminare încrucișată prin răspândirea potențială în alte zone ale toaletei și, prin urmare, în alte persoane. Deși există totuși un risc mic, dar mult mai mic pentru prosoapele de hârtie, cum ar fi neeliminarea corectă a prosoapelor în instalație, riscul de răspândire a bacteriilor este redus semnificativ în comparație cu uscătoarele de mâini.

În timp ce utilizarea produselor de igienă din hârtie este o alternativă eficientă la uscătoarele de mâini, există totuși pericolul de contaminare în utilizarea rolelor de hârtie. Cu excepția cazului în care aceste role prosop hârtie sunt plasate pe o rolă sau pe un dozator, ceea ce nu necesită ridicarea rolei cu mâna și de a crește riscul de contaminare încrucișată atunci când instalația este utilizată de mai multe persoane. Acesta este mai ales cazul într-o toaletă sau într-o bucătărie, unde ar putea fi mai mulți utilizatori simultan.

Studiile au mai arătat că produsele de igienă din hârtie îndepărtează cantități masive de bacterii, între 51% și 76% pe degetele și între 48% și 77% pe palme. Rezultatele au arătat că utilizarea consumabilelor din hârtie sunt cea mai sigură metodă de uscare a mâinilor pentru un nivel ridicat de îndepărtare a bacteriilor.