Cu toate că de multe ori este trecută cu vederea importanța acestui obiect, covorașul joacă un rol foarte important în asigurarea unui confort angajaților sau clienților. De asemenea, un covoraș bine ales poate aduce un plus aspectului oricărei încăperi. Fie că e așezat în exterior, fie că e așezat în interior, un covoraș profesional își îndeplinește cu succes rolul pentru care a fost creat.

Cum alegi covorașul profesional potrivit?

În primul rând trebuie să stabilești zonele pe care vrei să le acoperi cu ajutorul covorașelor. Zonele pot fi atât din interior, cât și din exterior. 

Pentru exterior poți alege unul dintre modelele de covorase profesionale aluminiu care sunt făcute să reziste unui trafic intens. Aceste covorașe sunt recomandate pentru intrările clădirilor și au rolul de a reține murdăria, dar au și un design plăcut ce înfrumusețează spațiul în care sunt așezate.

Atunci când vine vorba despre covorase interior poți face alegerea în funcție de specificul clădirii, al afacerii sau al încăperii în parte. Spre exemplu, dacă în clădirea în care vrei să montezi covorașe se prestează muncă pentru industria alimentară, atunci poți opta pentru covorașe profesionale special create pentru această industrie. 

Dacă vrei să echipezi o zonă de birouri sau de ședințe, atunci poți alege o mocheta birou HoReCa. Această mochetă este perfectă și pentru restaurante, cafenele, hoteluri, dar și pentru alte locații. Există modele de diferite culori, de diferite grosimi și cu design-uri de la simplu la complex.

Bineînțeles că va trebui să stabilești și dimensiunile potrivite. Asta înseamnă să măsori cu atenție spațiul în care va fi montat covorașul. Dacă nu te descurci, poți apela oricând la o persoană cu experiență, cum ar fi un consultant de la firma de la care vrei să achiziționezi covorașul. 

Ce tipuri de covorașe profesionale sunt disponibile?

În funcție de zona pentru care au fost create sunt în primul rând covorașe pentru exterior și covorașe pentru interior.

În funcție de rolul spațiilor în care sunt montate există covorașe pentru industria alimentară, covorașe industriale, mochete pentru birou și HoReCa, covorașe pentru piscină, covoare și mochete rezidențiale.

În funcție de rolul pe care îl au există covorase profesionale dezinfectante și covorașe ergonomice anti oboseală.  

Nu în ultimul rând în funcție de aspectul pe care îl au există covorașe într-o singură culoare, covorașe ce au modele cu diferite culori, dar și covorașe care pot fi personalizate cu logo.

Care sunt avantajele instalării unui covoraș profesional?

Un prim avantaj este funcționalitatea. Mai ales dacă vorbim despre covorașe pentru industria alimentară unde sunt standarde ridicate de igienă. Există covorașe special create pentru această nișă, cum ar fi cele cu drenaj, care te vor ajuta să respecți normele de igienă impuse.

Un al doilea avantaj este aspectul pe care îl vor da covorașele zonei în care sunt montate. Nicio intrare nu este completă fără un covoraș de care să te poți șterge de mizeria de afară. Făcute să reziste unui trafic intens, covorașele pentru intrare vor crea acea primă impresie pozitivă care este foarte valoroasă. Și unui birou îi stă bine cu o mochetă dintr-o singură culoare care completează perfect spațiul se lucru.

Un alt avantaj este raportul calitate preț pe care îl au acest covorașe profesionale. Ținând cont de rolul pe care îl au și de rezistența lor în timp, aceste obiecte sunt o investiție ideală indiferent de specificul afacerii sau de destinația clădirii în care sunt montate. 

Dacă ai nevoie de un obiect care să completeze intrarea într-o clădire sau spațiul dintr-o încăpere, un covoraș profesional poate fi obiectul de care ai nevoie. Nu ezita, alege-ți modelul potrivit și bucură-te de design-ul și de utilitatea acestuia.